Ο ηλεκτρολόγος άφησε τις αναμονές του ρεύματος (παροχές) κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια (πάνω από τον πάγκο)

Posted By: FOTISTIKA EU In: ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ - ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ On: Comment: 0 Hit: 2605

Δυστυχώς είναι το συχνότερο λάθος που γίνεται σε μια κουζίνα... Με βάση της προδιαγραφές και οδηγίες της ΕΕ, όλα τα φωτιστικά πάγκου κουζίνας πρέπει να είναι χαμηλών βολτ (volt) προς αποφυγή ηλεκτροπληξίας. Πάρτε για παράδειγμα μια κατσαρόλα στην οποία μόλις βράσατε νερό και ακουμπήστε την κάτω από ένα φωτιστικό. Οι υδρατμοί είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν ηλεκτρικό τόξο εάν έρθουν σε επαφή με 230 Volt ρεύμα μέσα από το φωτιστικό. Για τον λόγο αυτό σε περίπτωση που τοποθετηθεί φωτιστικό χωρίς μετασχηματιστή πάνω από τον πάγκο, προτείνουμε ειδικά φωτιστικά πάγκου κουζίνας, τα οποία είναι στεγανά, με στεγανούς διακόπτες και υψηλό δείκτη στεγανότητας IP. Δυστυχώς όμως έτσι περιορίζεται σημαντικά η επιλογή σας, καθώς τα περισσότερα φωτιστικά πάγκου κουζίνας είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν με μετασχηματιστή ή driver χαμηλής τάσης εάν μιλάμε για φωτιστικά led. Το 95% των φωτιστικών κουζίνας που έρχονται από την Ιταλία είναι σχεδιασμένα για χαμηλά volt 12-24 V.

Σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνήστε το συντομότερο μαζί μας, προκειμένου να σας δώσουμε την καταλληλότερη τεχνική λύση για την δική σας περίπτωση. Η τεχνική υποστήριξη της εταιρίας μας είναι διαθέσιμη καθημερινά στο τηλ. 2299113023.

Οι παροχές στον τοίχο πάνω από τον πάγκο της κουζίνας είναι κατάλληλες μόνο για πρίζες πάγκου όπως το μοντέλο RETTANGOLO ΠΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ