Μπορώ να τοποθετήσω τον μετασχηματιστή μέσα στο φωτιστικό;

Posted By: FOTISTIKA EU In: ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ - ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ On: Comment: 0 Hit: 2528

Το να βάλετε τον μετασχηματιστή μέσα στο φωτιστικό θα ήταν σοβαρό λάθος. Ο μόνος τρόπος για να χωρέσει ο μετασχηματιστής μέσα σε ένα φωτιστικό πάγκου κουζίνας είναι:

  1. Να χρησιμοποιήσετε έναν μετασχηματιστή που είναι πολύ μικρός σε μέγεθος και προορίζεται συνήθως για άλλες χρήσεις.
  2. Να χρησιμοποιήσετε ένα φωτιστικό με λάμπα αλογόνου (παλαιότερη τεχνολογία) το οποίο έχει και το μέγεθος για να τον χωρέσει.

Εδώ λοιπόν προκύπτει το εξής πρόβλημα. Πρώτον ο μετασχηματιστής για να χωρέσει δεν θα διαθέτει τα απαραίτητα καπάκια που προφυλάσσουν τα καλώδια. Δεύτερον μέσα στο φωτιστικό αλογόνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αυτά θα αναπτύξουν η ζωή για τον μετασχηματιστή θα γίνει αφόρητη καθώς αυτός αντί να ψύχεται θα "ψήνεται". Οι μετασχηματιστές τέτοιου μεγέθους, χωρίς προστατευτικά καπάκια είναι και αμφιβόλου ποιότητας (Made in China) και χωρίς φυσικά προδιαγραφές ασφαλείας (άμα είχαν θα είχαν και καπάκια). Το αποτέλεσμα της χαμηλής ποιότητας είναι να υπάρχει κίνδυνος να λιώσει το πλαστικό περίβλημα του μετασχηματιστή, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και να εκτεθούν τα καλώδια. Τώρα φανταστείτε να έχετε την ατυχία να εκτεθούν τα καλώδια που φέρνουν τα 230 Volt στον μετασχηματιστή και να ακουμπήσουν στο μεταλλικό σώμα του φωτιστικού την ώρα που εσείς το αγγίζετε στην προσπάθεια να πατήσετε τον διακόπτη ή το αγγίζετε με ένα υγρό πανάκι την ώρα που καθαρίζετε τον χώρο...

Στην καλύτερη δε περίπτωση θα αλλάζετε συχνά τον μετασχηματιστή αφού ο χρόνος της ζωής του θα μειωθεί δραματικά, ενώ θα σας καίγονται και συχνότερα οι λάμπες λόγω υπερθέρμανσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ